Heb deze wanhoopsbrief naar de Tweede Kamer gestuurd naar aanleiding van de ramp van afgelopen zaterdag met de NS

Geachte leden van de 2e kamer der staten generaal,

Ik wil u deelgenoot maken van mijn ervaringen vandaag met reis de assistentie van de NS.

En ik kan je vertellen die was allesbehalve dan goed.

Het begon al ’s ochtend; daar ging het fout op station Breukelen alwaar de reis assistentie niet aanwezig was op het station, dus de conducteur probeerde de brug op te halen (dit is een plank om de kier tussen en perron en sprinter trein te overbruggen) en deze bleek niet aanwezig te zijn op station Breukelen.

Uiteindelijk moest ik dus in trein blijven zitten (een lege trein want Breukelen was het eindpunt). De trein ging naar een midden spoor en dan weer terug naar het station, maar dan met de deuren open aan de andere kant; wat het geluk was omdat nu de kier er niet was. En ik alsnog met ruim 30 min vertraging alsnog uit de trein kon komen.

Ik was hier door meer dan 30 min te laat op mijn afspraak; ik moest voor mijn vrijwilligerswerk cursus geven.

Toen ik in de trein zat heb ik ook met de NS klantenservice gebeld en doorgegeven welke problemen er waren, ze hebben dit meteen in systemen vastgelegd zodat er geregeld zou worden dat ik ieder geval wel naar huis zou kunnen en dat ze anders een taxi zouden in zetten, ik zei dat ik rond 13:00 wist hoe laat ik terug zou gaan. Dit heb ik vervolgens 13:35 door gegeven aan de NS je moet minimaal 1 uur van tevoren doorgeven als je gaat reizen. Ik gaf aan dat ik 16:15 weg wilde; dit had dan 16:28 geweest met op tijd van te voren aanwezig zijn . Ze zeiden meteen dat ze een taxi zouden in zetten.

Om 14:52 werd ik gebeld dat er problemen waren om taxi en om 15:13 nogmaals en dat ze niet voor 18:00 een taxi konden krijgen ik gaf aan dat ik niet 2 uur in de kou kon staan en dat ik beperkte zuurstof voorraad heb, en zeker geen 2 uur reserve heb.

Om 15:28 werd ik gebeld: ja de lift doet het weer en er is weer een brug.

Om 16:06 word ik weer gebeld meneer er is geen brug, dat wist onze externe partij al te vertellen, hier uit blijkt dit al veel langer bekend was dat de brug niet in orde was (lees vermist).

Om 16:13 zelf maar weer de NS gebeld, met de vraag hoe nu veder, heb beperkte zuurstof voorraad en reserves.

Om 16:17 kreeg ik te horen: Ja we kunnen niks eerder bestellen dan 17:40 dat iemand met brug van Utrecht naar Breukelen kan komen, en dus later daar kan zijn.

Ik heb uit eindelijk besloten om zelf met scootmobiel terug te rijden naar Houten Castellum van uit Breukelen dit is 26 km dus ongeveer 1 uur 45 min rijden. U kunt zelf ook bedenken dat het voor iemand met longaandoening niet echt perfect is de combinatie van de duur van zo’n rit en de kou.

Ik had geen andere keuze om dit doen, dit was qua accu voor een scootmobiel net op het randje, had nog 1 rood rondje over .

De kou is niet goed voor me maar zonder o2 komen te zitten zeker niet.

Ik hou rekening altijd met uur tot max 1,5 vertraging maar dat redden ik niet met deze vertragingen.

Zelf toen ze taxi wilden in zetten wouden ze die ook alleen naar Utrecht Centraal station sturen of naar Maarsen station. Met 15 min in en stap tijd wat NS rekenend erbij opgeteld zou ik dik over die tijd komen, ook met oplossing van dat iemand komt na 17:40 zou ik ook niet met die reserve reden.

Maar ook bij aandringen had NS geen boodschap aan zuurstof te kort. Er wordt geen oplossing geboden en ik ben afhankelijk van hun.

Dit kan toch niet en daarom wend ik met tot u, helaas is dit niet de eerste keer dat NS me in de steek laat.

Met vriendelijke groet,

Bas van den Dikkenberg